Sirene su novi vampiri!

axn-mermaid-_620x348

Sirene su nova holivudska manija?





Nakon nekoliko godina vampirske i zombi romantike, nije li vrijeme da se polumrtva romantika promijeni u još nešto romantičnije?

Svi se sjećamo Ariele iz Disneyevog hita Mala Sirena a sada nestrpljivo očekujemo što iduće tvornica snova sprema!

Vampiri, zombiji i sva ostala polumrtva ekipa se može povući dok čekamo iduće mitsko biće kako izranja sa TV ekrana. Jesu li to sirene?
Kako mnogi blogovi, novine i kritičari najavljuju nove filmske sezone bi trebale biti prožete sirenama. Carolyn Turgeon, koja je napisala roman Sirene, najavljuje kako je nova tweens manija na pomolu.
No, zašto su sirene tako cool?

Za početak, za razliku od vampira i zombija, sirene su životnije (doslovno), romantičnije i nježnija stvorenja (barem prema onome što smo vidjeli u Maloj Sireni.) Sirene su živa ženska bića mora koja kradu srca mornara, a motiv su narodnih legendi i predaja već stoljećima.
Jedan od razloga popularnosti Sumrak sage je i konstantna seksualna napetost prisutna u ljubavi Belle i Edwarda, a priča koja uključuje sirene lako bi mogla biti dinamičnija i uzbudljivija.
Nadolazeći film o sirenama, mogao bi probuditi slobodu iznad roda i spola i prodrijeti u primalnu žensku moć koja se toliko rijetko izražava, kaže Turgeon.

Tek ćemo vidjeti kako će iduća tweens manija izgledati, ali smo sigurni da će nadolazeće sezone biti u znaku sirena.